diumenge, 29 de gener del 2012

diumenge, 29 de gener del 2012

,

Delicatessen...

De camí cap a Olot escoltava les "delicatessen" en forma d'entrepà que sonaven al programa de cap de setmana a Catalunya Ràdio amb en Pere Tapias i companyia i, poc esmorzat com anava, ja em venia la salivera. Mentre conduïa dic, em va venir al cap una possible aportació al programa que vaig tastar quasi per accident l'altre dia a l'hora de sopar. Havíem fet calçots, no gaire, mitja dotzena per cadascú que eren per sopar, i ens en van sobrar un parell. Encara que no ho hauria de dir, al damunt de la taula hi havia un retall de formatge d'ovella curat i a casa sempre fem net del que sobra.

Vet aquí que damunt la darrera llesca de pa - naturalment sense sal -se'm va ocórrer fer un dels més fantàstics entrepans que hagi tastat mai- no sé si n'hauria de dir així perquè només me'n quedava una de llesca de pa -. Al damunt del pa dues llesques finíssimes d'aquell formatge sec amb un calçot, encara calent, obert i tot plegat regat amb la salsa de calçot que quedava a la salsera, d'elaboració pròpia i també sense sal - que vaig allargar amb una mica d'oli -. No sé si és només cosa meva, però el contrast del pa i de la salsa sense sal i el formatge amb la dolçor del calçot és una autèntica meravella.


Tasteu-ho, m'ho agraireu!